Gündem

Şirket haberleri

Yayla Agro Gıda’ nın 71.000.000 adet payının pay başına 12,50 TL fiyattan halka arzına SPK tarafından onay verildi.
AEFES – Şirket ve AB InBev arasında AB InBev’in AB InBev Efes NV ortaklığındaki kontrol gücü olmayan paylarının AEFES’e yapılacak satışıyla ilgili aktif görüşmelere başlandığı açıklandı.
AKFGY – JCR Avrasya tarafından şirketin uzun vadeli ulusal kurum notunun A-‘ye yükseltildiği açıklandı.
ATLAS – VBTS kapsamında şirket paylarına 24 Mayıs’a kadar emir paketi tedbiri getirildi.
ATATP – ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın tescil edildiği açıklandı.
ARCLK – Şirketin 2022 yılı beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı. (ARCLK Finansal Değerlendirme Raporu İçin Tıklayınız )
Beklentiler

Arçelik Ciro

2022 Beklenti

2022 Revize Beklenti

Türkiye

Yaklaşık 35% büyüme

Yaklaşık 60% büyüme

Uluslararası

Yaklaşık 20% büyüme

Yaklaşık 25% büyüme

Konsolide

> 60% büyüme

> 60% büyüme

FAVÖK Marjı

Yaklaşık %10,5

Yaklaşık %10,5

İşletme Sermayesi / Ciro

Yaklaşık %25

Yaklaşık %25

Yatırım Harcamaları

Yaklaşık 220 milyon EUR

Yaklaşık 220 milyon EUR

BASGZ – Elektrik dağıtım ve satış sektörüne yatırım yapılmasına, AKCEZ Enerji Yatırımları’nın paylarının alımı için, BASGZ payının %49’u aşmaması kaydıyla Torunlar Enerji ile birlikte  teklif verilmesine karar verildiği açıklandı.
CCOLA – Ankara Çankaya’daki 10.559 m 2 ’lik arsanın 172,4 milyon TL’ye satıldığı, satış sonucunda 163,3 milyon TL kar elde edildiği açıklandı.
DESA & KRSTL & OYYAT – VBTS kapsamında şirket paylarına 24 Mayıs’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.
DAGHL – VBTS kapsamında şirket paylarına 24 Mayıs’a kadar tek fiyat işlem yöntemi getirildi.
DAPGM – Validebağ Konakları’nın t üm bloklar ve bu bloklara ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin Kesin Kabul Tutanağı’nın onaylandığı açıklandı.
DERHL – Şirketin %45 iştirak Toprak Yenilenebilir Enerji tarafından İzmir, Seferihisar, Tepecik Mahallesinde kurulmuş olan toplam kapasitesi 2.381 MWp olan Durukan GES ve ZMM GES Güneş Enerjisi Santrallerinin 3,3 milyon dolar bedelle satın alınmasına karar verildiği ve devir sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.
DOHOL – Şirketin doğrudan bağlı ortaklığı Öncü Girişim Sermayesi’nin KAREL’in (KAREL’in sermayesinin %40’ına karşılık gelen) 80.000.000 adet payını pay başına 9,11 TL fiyattan satın almasına yönelik Hisse Alım/Satım Sözleşmesi imzalanması sonrasında Rekabet Kurumuna yapılan izin başvurusunun uygun karşılandığı açıklandı.
ESCOM – Wears Yazılım Danışmanlık’a 4 milyon TL değerleme üzerinden %10 pay karşılığı iştirak edilmesine karar verildiği açıklandı.
EKGYO –
İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumunun yapıldığı ve 11 şirketin katıldığı açıklandı.
İstanbul Tuzla Merkez Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 2. Oturumunun yapıldığı, en yüksek teklifin Cevahir Yapı tarafından verildiği açıklandı.
GEDIK – JCR Eurasia tarafından şirketin Uzun Vadeli Ulusal Notunun, Kısa Vadeli Ulusal Notunun ve not görünümlerinin korunduğu açıklandı.
GENTS – Şirket ile şirketin bağlı ortaklığı GBS Gentaş Bolu’nun GENTS bünyesinde birleşmesine karar verildiği açıklandı.
HALKB –
98 gün vadeli 82,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
Platform Ortak Kartlı Sistemler sermayesinde TVF ve PTT’nin eşit oranda sahibi oldukları, bedellerinin %25’ini ödedikleri 2.800.000 adet payın 0,70 milyon TL karşılığında sermaye ödeme borcu da dahil tüm hak ve yükümlülükleri ile beraber banka tarafından satın alınmasına karar verildiği açıklandı.
HLGYO – Antalya Muratpaşa’daki 31.229 m², 31.499 m² ve 172m² alanlı gayrimenkullerin 200 milyon TL bedelle HALKB’den satın alındığı açıklandı.
INEVO – 10 milyon TL sermayeli Ichain Yatırım Holding şirketinin kuruluş işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.
KLKIM – Şirketin 2022 beklentileri aşağıdaki gibi açıklandı.

2022 Beklentileri

Satışlar

%80 -%100 Artış

FAVÖK Marjı

~%20

Yatırımlar

130 – 150 Milyon TL

İşletme Sermayesi / Ciro

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -